PROIECTE

Braşov, oraş în mijlocul naturii
03.04.2017
Perioada: 01.05.2017- 30.09.2017

Proiectul "Braşov, oraş în mijlocul naturii"finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Româniaare ca scop promovarea ariilor naturale protejate din județul Brasov prin organizarea de evenimente şi conceperea unor instrumente de comunicare, adresate publicului larg. 

Prin acest proiect ne dorim să completăm activitățile inițiate prin proiectul „Descoperă natura din judeţul Brașovului”, implementat în anul 2015, deoarece rezultatele obţinute au avut un impact puternic iar cererea pentru acest gen de activităţi a crescut exponenţial. În acest sens în anul 2017 vrem să punem accent în principal pe modalităţile de promovare a ariilor protejate din judeţ, sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa şi protecţia naturii, recomandări de vizitare şi educarea copiilor prin activităţi gen tabere Junior Ranger.

Pe toată durata proiectului va fi realizat un material video despre cele mai reprezentative arii protejate din Braşov. Filmul va fi postat pe youtube şi pe canalele de socializare şi va fi proiectat inainte de filmele artistice la Cinematica Patria din Braşov în timpul Săptămânii Ariilor Protejate. Filmul va fi disponibil pentru orice organizaţie/ instituţie/ unitate şcolară care va dori să il proiecteze în cadrul activităţilor pe care le desfăşoară. 

Pentru ca informaţiile despre ariile protejate din judeţ să ajungă la cât mai multe persoane, iar administratorii de arii protejate să poată transmite recomandări de vizitare turiştilor va fi realiza un pachet de vederi cu cele mai reprezentative imagini şi informaţii folosite in albumul “Natura Braşovului”. Acestea vor fi distribuite administratorilor şi turiştilor care intră la punctul de informare al ariilor protejate.

Săptămâna Ariilor Protejate va avea loc în luna septembrie, iar activităţile propuse pentru acest eveniment ajuns la a treia ediţie sunt: conferinţe publice pe teme legate de protecţia naturii, proiecţii de filme, ateliere de educaţie ecologică pentru copii.

Prin acest proiect ne propunem să aducem comunităţile mai aproape de ariile protejate prin implicarea în educaţia copiilor şi explicarea practică a informaţiior legate de importanţa ariilor protejate, noţiuni de geologie, flora, faună şi familiarizarea cu activitatea unui ranger. În sensul acesta vom organiza 4 ateliere de educaţie ecologică de tip Junior Ranger pentru şcolile din comunele: Racoş, Homorod, Hoghiz şi Rupea împreună cu partenerii Asociaţia Carpaterra.

Proiectul se bazează pe un parteneriat puternic între organizații care au în custodie arii protejate, ONG-uri care încurajează activitățile în natură și Agenția de Protecție a Mediului care are atribuții instituționale deținând totodată custodia unor arii protejate din județul Brașov. FinanPartenerii nostri sunt: Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, Asociaţia Carpaterra, Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov (ApIS PM „Feed-Back”), Parcul Național Piatra Craiului, Asociaţia Culturală Fanzin.

 

Manager proiect:

Roxana Iordăchescu, tel: 0724/03.36.04, e-mail: roxana.iordachescu@propark.ro

© PROPARK 2011 - 2019
Toate drepturile rezervate.

PhotoLife.ro