PROIECTE

Oameni pentru Natură
05.06.2018
Perioada: 01 mai 2018-30 septembrie 2018

Proiectul "Oameni pentru Natură"finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin realizarea unor filme de conştientizare şi evenimente adresate publicului larg.

 

În 2015, ProPark Fundația pentru Arii Protejate a decis să creeze un program de promovare a ariilor protejate din județul Brașov.  În cadrul acestui program, ProPark și-a asumat rolul de lider prin coordonarea eforturilor administratorilor de arii protejate din Brașov și prin crearea unei comunități care să promoveze valorile naturale, culturale și sociale din ariile protejate din judeţul Brașov.

Acest program a creat bazele unui concept – Săptămâna Ariilor Protejate – eveniment organizat în județul Brașov în perioada 2015-2017 prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, ziua porților deschise la diverse instituții de interes, activități de educație ecologică). Succesul acestui acestui program sprijinit financiar de Fundația pentru Parteneriat în anii 2015, 2017 și organizat cu resurse proprii în anul 2016 a determinat echipa ProPark să propună replicarea acestei inițiative la nivel național. Astfel, experiența acumulată poate fi model care să inspire și să motiveze echipele de administratori din țară să înscrie activități care să promoveze ariile protejate în mai mai multe județe din țară. În acest sens, ProPark va elabora un ghid simplificat de organizare a evenimentului Săptâmăna Ariilor Protejate care va fi un instrument pentru partenerii din proiect dar și pentru alți administratori interesați să se alăture evenimentului precum și o pagină de web dedicată evenimentului care va cuprinde informații, formular de înscriere fotografii.

ProPark Fundația pentru Arii Protejate va aduce în față publicului larg câțiva dintre cei care fac performanță și activează cu pasiune în domeniul protecției naturii din România, vorbind prin intermediul lor despre pasiune, profesionalism și eforturile necesare în practică pentru protejarea și conservarea naturii. În acest sens se va realiza o serie de 5 filme care va cuprinde poveștile oamenilor care lucrează în ariile protejate din România și în domeniul conservării în general. Acesta va reprezenta un prim pas în direcția recunoașterii, promovării și stimulării profesionalismului și leadershipului în domeniul protecției naturii din România.

O altă activitate importantă a proiectului este “pachetul de promovare al Judeţului Braşov” care va include 3 produse de comunicare pregătite în anii trecuţi: albumul de fotografie, pachetul de vederi şi filmul Natura Braşovului. Acestra vor fi traduse in limba engleză, printate şi pregătite pentru promovarea judetului.

Anul acesta în proiect sunt implicați 3 ambasadori:  Administrația Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice (ACDB) și Parcul Naţional Călimani care vor alătura evenimentului Săptâmăna Ariilor Protejate prin organizarea unor activități locale.

Buget: 22240 RON din care 19950 reprezintă contribuția financiară din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România,

 

Perioadă: 01 mai 2018-30 septembrie 2018

Manager proiect:

Roxana Iordăchescu, tel: 0724/033604, e-mail: roxana.iordachescu@propark.ro

 

© PROPARK 2011 - 2019
Toate drepturile rezervate.

PhotoLife.ro