ECHIPA

Conducere

Roger Laird De Freitas
Președinte
Paul Hotham
Membru
Tobias Garstecki
Membru
Bogdan Micu
Membru
Laura Magdalena Popeea
Membru

Echipa

Alexandra Hulban
Asistent programe de formare profesională

Licențiată în drept și psihologie, cu un master in criminalistică, am ales să „anchetez” natura. Ce mă determină să fac o astfel de cercetare? Pentru că știu cât de important este să protejăm natura.

Îmi place să interacționez cu oamenii și să văd că aceștia sunt mulțumiți de ceea ce le oferim noi. Nu doar organizez cursuri de formare profesională, ci asigur o bună desfășurare a întâlnirilor cu experți.

Cea mai mare satisfacție este să pot lucra cu oameni dedicați.

Alina Paraschiv
Asistent director

Alături de echipă, mă dedic sprijinirii eforturilor de conservare a mediului.

Începând cu mai 2021, ofer suport logistic și administrativ în implementarea proiectelor. Activând în cadrul Propark, am realizat cât de vitală este protejarea naturii și mă bucur să contribui la inițiativele menite să aducă schimbări pozitive. Alături de echipă, mă dedic sprijinirii eforturilor de conservare a mediului.

Andra Croitoru
Coordonator department proiecte model

Se spune că nimic nu trebuie sa rămână neîncercat, căci nimic nu vine de la sine, totul se realizează prin încercare.

Experiența ProPark este una ascendentă, îți dorești din ce în ce mai mult, vrei să iți demonstrezi că poți să contribui cu mai mult la dezvoltarea ta și a organizației. Recomand tuturor să încerce și să profite de orice oportunitate pe care ProPark o oferă.

Dana Dragomirescu
Specialist comunicare

Sunt în slujba Naturii și prin cuvinte. Sunt aici să fac cunoscută lumii misiunea Propark și, de asemenea, să vorbesc și să scriu despre oamenii care visează și lucrează să avem o natură protejată.
Erika Stanciu
Specialist arii protejate

Pentru a păstra Natura, sursa a tot ceea ce susține viața și bunăstarea noastră, cred că este extrem de important să se realizeze ”masa critică” de oameni care chiar înțeleg importanța și complexitate

importanța și complexitatea ariei protejate. Am inițiat această fundație din dorința de a umple un gol: cei ce lucrează în arii protejate au nevoie de competențe și informații care să îi ajute în munca extrem de complexă de management al acestor arii de o valoare deosebită pentru societate. Există un volumul mare de informații ce s-a acumulat la nivel mondial, dar și la noi, în domeniul ariilor protejate. Puțini din cei care lucrează în ariile protejate, fie ei angajații administratorilor, fie gestionari ai resurselor naturale, au acces la oportunități de formare profesională, la noutățile și chiar informațiile de bază din acest domeniu. ProPark investește în oameni pentru a asigura un viitor mai bun în domeniul conservării naturii în Romania. Viitorul parcurilor noastre naționale și naturale, a rezervațiilor și siturilor Natura 2000, mai simplu spus a celor mai importante valori naturale ale României, depinde de cei ce le administrează, dar și de cei ce administrează și/sau exploatează resursele naturale din aceste zone.

George Kudor
Specialist Arii Protejate

George are formare în domeniul ariilor protejate și al Geoparcurilor UNESCO.

A absolvit Facultatea de Electronică și Tehnologie a Informației din București, continuând apoi cu un master de dezvoltare durabilă în cadrul facultății de Geologie din București, program în cadrul căruia s-a format în domeniul ariilor protejate și al Geoparcurilor UNESCO. În prezent este doctorand în cadrul Facultății de Geografie.

Este pasionat de domeniul modelării sistemelor social-ecologice și de cercetare în domeniul conservării biodiversității.

Laura Florescu
Director financiar

Dacă mă întrebați de ce am ales să lucrez la Propark, o să vă răspund pentru că îmi place.

Îmi plac colegii, îmi plac lucrurile pe care le facem împreună, îmi plac obiectivele pe care ni le-am propus să le atingem. Dacă mă întrebați de ce sunt economist, specializarea contabilitate, n-am să știu să vă răspund prompt și la obiect, dar cumva reușesc să îmi găsesc locul în această organizație oarecum atipică, făcându-mi meseria cât pot de bine.

Mara Bulea
Coordonator Programe de Formare Profesionala

"Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l construi" - Abraham Lincoln

Iar noi, cu toţii, cred că suntem datori să ne construim un viitor împreună cu natura ce ne "adoptă" fără întrebări şi fără resentimente. De aceea cosider că alăturarea mea la echipa Propark este modul meu de a învesti în viitor alături de oameni minunaţi.

Renate Dan Cornici
Suport tehnic fundraising

Îmi place să cred despre mine că sunt un om în continuă dezvoltare. Învăț, mă adaptez, mă reinventez.

Îmi place să cred despre mine că sunt un om în continuă dezvoltare. Învăț, mă adaptez, mă reinventez. Dar în esență rămân o mare iubitoare de natură și de oameni. Așa că m-am alăturat echipei Propark pentru oamenii faini care sunt și pentru că sunt convinsă că împreună putem realiza lucruri benefice atât nouă cât și naturii.

Roxana Iordăchescu
Manager proiecte/ specialist comunicare

Natura este pentru mine un loc plin de viață în care tot timpul descoperi ceva nou, chiar și un mod de a trăi.

Natura are inteligența sa și dacă o lăsam să se desfășoare putem descoperi o lecție pentru noi, un mod de a trăi mai simplu și mai aproape de normalitate. Mă bucur că există organizații care au în domeniul de activitate protejarea și conservarea naturii. Acum fac parte dintr-o astfel de echipă și lucrez în fiecare zi alături de oameni frumoși, simpli și cu mult curaj în activitatea pe care o fac :)

Tiberiu Chiricheș
Director Executiv

Am plăcerea de a lucra cu oameni deosebiți, pentru oameni deosebiți.

Cu alte cuvinte, echipa Propark, vine în sprijinul celor care-și dedică timpul, cariera și cunoștințele acumulate pentru menținerea sau îmbunătățirea valorilor de mediu și social culturale din ariile protejate. Aceștia din urmă sunt așadar oameni deosebiți iar echipa Propark entuziastă si profesionistă este alcatuită din oameni speciali, alături de care am bucuria să lucrez.

Formatori

Adrian Pătrulescu
Trainer Relaţia cu comunităţile în administrarea unei arii naturale protejate
Alexandru Bulacu
Trainer tehnici de prim ajutor
Alina Alexa
Trainer Comunicare în Ariile Protejate

Comunicarea este importantă. Comunicarea eficientă este vitală. 

Personal sau profesional dacă te "intelegi" cu cel de lânga tine, totul devine mai ușor, mai simplu, mai plăcut. Dar a comunica eficient nu înseamnă doar să vorbești bine, ci mai ales să asculți și să înțelegi ce vrea să spună celălat. Niciodată nu poți spune că știi totul despre comunicare. Este un proces continuu de perfecționare individual. Lucrez în comunicare de aproape 10 ani. Am inceput activitatea în cadrul unui ONG studențesc la Sibiu. Am continuat în sectorul privat, pe partea de marketing și vânzari. Din 2007 am revenit în mediu ONG. M-am alăturat echipei Propark de la început din 2008 și sunt trainer pe comunicare.

Alina Ioniță
Trainer Relaţia cu comunităţile în administrarea unei arii naturale protejate

 Existența ProPark îmi dă speranța că natura în Romania are o șansă în plus pentru viitor.

ProPark îmi oferă șansa de a pune în valoare cunoștințele acumulate în domeniul managementului ariilor protejate și de a mă perfecționa în cadrul unei echipe profesioniste și entuziaste. 

Reintegrarea omului în ecuația protecției naturii și reintegrarea protecției naturii în ecuația dezvoltării societății, în fiecare moment, cu fiecare demers, sunt absolut necesare în restabilirea echilibrului de care avem nevoie pentru un viitor sănătos. Ariile protejate nu vor putea supravieţui decât prin oameni și pentru oameni, de aceea, în managementul ariilor protejate, relația cu comunitățile reprezintă cheia succesului. Prin intermediul acestui curs ne propunem să aducem oamenii mai aproape de oameni pentru natură (şi ariile protejate). 

Începând din 2004, când am absolvit Facultatea de Geografie și Geologie a Universității Al.I.Cuza din Iași, am început activitatea în cadrul structurilor administrației publice locale și de mediu, continuându-mi studiile în domeniul geografiei mediului și al managementului ariilor protejate, atât în România cât şi în afara ţării. Activitatea desfășurată în ultimii ani este strâns legată de mediul ONG - în care am continuat să mă formez până în prezent şi de domeniile ecoturism, guvernanță şi management participativ al ariilor protejate.

Amalia Dumbravă
Trainer biologie aplicată
Andrei Blumer
Trainer Ecoturism și Managementul vizitatorilor,Interpretare și Trasee tematice
Bogdan Papuc
Trainer Ecoturism și Managementul vizitatorilor,Interpretare și Trasee tematice

Experiența acumulată în sectorul privat, cât și cea din sectorul neguvernamental, m-a ajutat să am o imagine de ansamblu a fenomenului turistic din România.

Fundația ProPark îmi oferă posibilitatea de a împărtăși și cu alții cunoștintele acumulate, fapt ce va duce la o dezvoltare accelerată a ecoturismului și la o mai buna întelegere a importanței activității turistice responsabile în ariile naturale protejate.

Cristian Remus Papp
Trainer Curs Managementul Ariilor Protejate

Sunt trainer la ProPark, deoarece această Fundație este singura entitate din România care poate oferi cursuri de calitate în Managementul Ariilor Protejate.

Pregătirea pe care o am în Managementul Ariilor Protejate, experiența și echipa de profesioniști cu care lucrez și pregătim cursul, toate contribuie la un transfer foarte bun de informații și expertiza cursanților. Multe intrebări au un răspuns  în timpul cursului, iar percepția multor participanți fața de arii protejate în general se schimba radical până la sfârșitul unui curs. Vă așteptam cu drag să luați parte la cursurile organizate de ProPark!

Erika Stanciu
Trainer Curs Managementul Ariilor Protejate

Ca parte a echipei ProPark mă implic în conceperea și realizarea programului de calificare pentru specialiștii din arii protejate, dar și a seminariilor de instruire pentru cei ce sunt implicati indirect în ceea ce se întamplă în ariile protejate (admistratori de resurse naturale, factori de decizie locali, alții). Încerc să identific și să asigur finanțare pentru activitătile noastre și pentru a-i sprijini pe cei ce doresc să participe la cursuri. Sunt în strânsă legătura cu Fauna&Flora International, care sprijină financiar activitățile noastre și depune eforturi serioase pentru a identifica noi surse de finanțare.Prin ProPark doresc să valorific tot ceea ce am învatat și acumulat în ultimii ani, lucrând în Administrația Parcului National, la WWF Programul Dunare Carpați, în silvicultură sau participând la activitățile Federației Europarc – Federația Parcurilor Naționale și Naturale din Europa.

Florentina Florescu
Trainer educație ecologică
George Ghișoiu
Trainer Formare de formatori
Georgiana Andrei
Trainer Comunicare în Ariile Protejate

Mi-am dorit sa fiu formator la ProPark  pentru că ştiam că vin într-o echipă de profesionişti, într-o organizaţie ce oferă cele mai bune programe de formare în Managementul Ariilor Protejate.

Ne dorim ca prin cursul de comunicare pe care îl oferim să aducem mai aproape ariile naturale protejate din Romania de oameni,instituind un limbaj comun al respectului şi al bunei cuviinţe faţă de ceea ce ne înconjoară.

Ionuț Tăușan
Trainer biologie aplicată
János Márk-Nagy
Trainer legislație
Luminița Tănasie
Trainer educație ecologică
Mihai Pop
Trainer biologie aplicată
Paul Hac
Trainer Arii Protejate/Educaţie Ecologică
Sebastian Cătănoiu
Trainer Management Forestier Responsabil
Szabó István
Trainer Relaţia cu comunităţile în administrarea unei arii naturale protejate

În ultimii 15 ani  am lucrat în domeniul dezvoltării comunitare ca trainer și consultant cu urmatoarele organizatii:

Centrul de Resurse pentru Comunitățiile de Romi, Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală, Asociația Română de Dezvoltare Comunitară, Asociația pentru Relații Comunitare, Fundația pentru Parteneriat, în programe finanțate de Banca Mondială, Fundația Comunitară Covasna, Fundația Comunitară Cluj Napoca.

În perioada 2005-2008 am predat un  curs  de Dezvoltare Comunitară pentru studii postuniversitare organizat în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Din 2009 sunt formator acreditat și desfășor  cursuri din următoarele domenii: dezvoltare comunitară, dezvoltare rurală, dezvoltare organizațională, comunicare, dezvoltare durabilă, fundraising – fund development și CSR.

 

 

Tiberiu Chiricheș
Trainer Management Forestier Responsabil

Din perspectiva practicianului în administraţia fondului forestier naţional, consider că în acest moment, în România, exista trei poli de interes în ceea ce priveşte managementul pădurilor.

Primul este reprezentat de proprietari și administratori, interesaţi în primul rând de aspectele tehnico-economice ale gospodăririi pădurilor. Al doilea pol este reprezentat de “conservaţionişti” interesaţi în principal de protecţia cât mai strictă a valorilor de mediu și socio-culturale. Al treilea pol este reprezentat de factorii interesaţi, afectaţi direct sau indirect de managementul forestier. Lumea în care eu doresc să trăiesc presupune realizarea unui echilibru fructuos intre cei trei poli. Pentru aceasta unul din primii paşi de urmat este reprezentat de schimbarea mentalităţilor și lărgirea orizonturilor de alegere și aplicare a măsurilor de management forestier. Sunt bucuros să activez ca trainer al Fundației ProPark pentru că astfel am şansa de a mă implica direct în activităţi specifice pentru atingerea acestui deziderat. 

 

Zoltán D. Szabó
Trainer biologie aplicată