Drumeția Montană |
Manual de bune practici pentru ghizi
Meseria de ghid montan este o profesie reglementată în România (HG 305/2001), ca și conducerea de grupuri turistice în teren montan (HG 77/2003).
Acest lucru înseamnă că orice persoană care prestează servicii ca ghid montan în țară (cetățean român sau străin) trebuie să fie calificată în această meserie și să își asume responsabilitățile legale specifice.
Persoana care conduce un grup de turiști în teren montan trebuie să fie calificată ca ghid de turism cu specializarea ghid montan și să lucreze în baza atestatului emis de către Direcția de Control și Autorizare Turism din cadrul Ministerului Turismului (fosta Autoritate Națională pentru Turism – ANT).
Autori:
Hermann Kurmes
Marian Anghel
Bogdan Papuc
Publicația poate fi descărcată aici.
Publicație co-finanțată de Elveția prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Publicația a fost realizată în cadrul proiectului Meserii frumoase în destinații frumoase – creșterea calității produselor și destinațiilor ecoturistice pentru performanțe mai bune în aplicarea conceptului de dezvoltare durabilă în România implementat de ProPark – Fundația pentru Arii Protejate, Asociația de Ecoturism din România și CIPRA Elveția.
Această publicație nu reflectă în mod neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acesteia este asumată în întregime de Asociația de Ecoturism din România.
www.swiss-contribution.ro
www.swiss-contribution.admin.ch/romania
Cuprins:
Descarcă Publicaţie