- 30 aug
- 2017
Turism Ecvestru
Manual de bune practici pentru ghizi
În societatea modernă în care trăim, calul nu mai este indispensabil muncilor agricole sau forestiere, ba chiar parcurge o criză de „identitate”, devenind mai mult obiect de decor, tot mai rar găsit în viața de zi cu zi.
Mulți dintre noi, totuși, am facut o pasiune din a trăi cat mai mult în contact cu calul și cu natura. Alături de un animal atât de frumos și armonios, alert, dar docil, discret, dar jucăuș, redescoperim mirosul de pământ reavăn, de aer tare, tăcerea și spațiul, toate senzațiile pe care orașul ni le refuză mereu.
Iată cu siguranță una dintre cele mai nimerite căi de a dezvolta relația om-cal: voiajul călare! Nu putem voiaja călare fără metodă, fără tehnică.
Obiectivul nostru este de a pune la îndemâna celor interesați tehnica de turism ecvestru (TTE) necesară unei bune organizări a acestei aventuri.
Principiul nostru de bază este că tehnica rămâne doar o noțiune abstractă dacă nu este însoțită de experiența directă din teren, acolo unde teoriile se confruntă cu realitatea și unde problemele își cer imperativ soluții.
Autori:
Mugur Pop
Marian Anghel
Bogdan Papuc
Publicația poate fi descărcată aici.
Publicație co-finanțată de Elveția prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru
Uniunea Europeană extinsă. Publicația a fost realizată în cadrul proiectului Meserii frumoase în destinații frumoase – creșterea calității produselor și destinațiilor ecoturistice pentru performanțe mai bune în aplicarea conceptului de dezvoltare durabilă în România implementat de ProPark – Fundația pentru Arii Protejate, Asociația de Ecoturism din România și CIPRA Elveția.
Această publicație nu reflectă în mod neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acesteia este asumată în întregime de Asociația de Ecoturism din România.
www.swiss-contribution.ro
www.swiss-contribution.admin.ch/romania
Descarcă Publicaţie