STIRI

Comunicat de presă - Oameni pentru Natură
07.11.2018

Brașov, 7 noiembrie 2018  - Primul film despre oamenii care lucrează pentru natură se lansează în mediul online.

Miercuri 7.11.2018,  Propark-Fundația pentru Arii Protejate lansează în mediul online, seria de filme “Oameni pentru Natură”.

“Seria de filme “Oameni pentru Natură” a fost prezentată publicului în Săptămâna Ariilor Protejate fiind primită cu mare căldură de către cei prezenți la vizionare. A venit momentul ca aceste materiale să apără și în mediul online pentru ca mesajul lor să ajungă la un număr cât mai mare de persoane interesate. Seria pilot de filme "Oameni pentru Natură" aduce în prim plan 5 experți din subdomenii diferite și reprezintă un prim pas în direcția promovării activităților din domeniul protecției naturii din România. Inițiativa își propune să contribuie la stimularea profesionalismului și leadershipului din acest domeniu. Acest material video este realizat de echipa de la NTD Film, formată din Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, realizatorii seriei de filme “România Sălbatică”, a declarat Alina Ioniță – expert protecția naturii.

“Materialul video va putea fi vizualizat pe Youtube și pe Facebook iar la cerere poate fi trimis în format digital celor care doresc să îl folosească la propriile evenimente din domeniul protecției naturii. Ne dorim să continuăm această serie de filme deoarece în acest domeniu sunt mulți profesioniști care pot inspira și motiva prin experiența vastă acumulată” a declarat Roxana Iordăchescu, manager proiect.

Evenimentul face parte din proiectul "Oameni pentru Natură", finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de  evenimente adresate publicului larg.

Bugetul proiectului este de  22.240 RON din care 19.950 reprezintă contribuția financiară din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România

Parteneri în proiect: Administrația Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și Parcul Naţional Călimani.

Propark-Fundația pentru Arii Protejate dorește să îmbunătăţească capacitatea de management a ariilor protejate prin programe de formare și instruire și prin proiecte care să completeze resursele existente pentru menținerea valorilor naturale și culturale și realizarea de modele funcționale de dezvoltare durabilă in România.

 

Notă pentru editori:

1.      Mai multe detalii despre proiectul  "Oameni pentru Natură": https://bit.ly/2svkVjo

2.      Seria de filme „Oameni pentru Natură” poate fi vizualizată aici:

 

Despre meseria de ranger cu Dan Grigoroaea: http://bit.ly/2QvaEy0

Despre educaţia pentru natură cu Luminiţa Tănasie: http://bit.ly/2PK3Dfv

Despre meseria de ornitolog cu Szilárd J. Darόczi: http://bit.ly/2PPGzw0

Cu Tibor Hartel despre cercetarea în domeniul protecţiei naturii: http://bit.ly/2yVnq22

Despre silvicultură şi protecţia naturii cu Mihai Zotta: http://bit.ly/2JJXz1

 

Pentru informaţii şi detalii:

Comunicator: Laura Istrate, laura.istrate@propark.ro, 0730/63.41.70

Manager proiect: Roxana Iordăchescu, roxana.iordachescu@propark.ro, 0724/03.36.04

 

© PROPARK 2011 - 2019
Toate drepturile rezervate.

PhotoLife.ro