STIRI

Săptămâna Ariilor Protejate 2018 - Informație de presă
04.10.2018

În perioada 8-14 octombrie 2018 Propark-Fundația pentru Arii Protejate vă invită la Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment care din anul 2018 se va desfășura la nivel național.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri,etc). Succesul acestui program inițiat în județul Brașov în 2015, a determinat echipa ProPark să propună replicarea inițiativei la nivel național. Astfel, experiența acumulată este un model care a inspirat și motivat echipele de administratori să înscrie activități care să promoveze ariile protejate în mai mai multe județe din țară. Evenimentul face parte din proiectul "Oameni pentru Natură", finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de  evenimente adresate publicului larg.

“Suntem foarte onorați de faptul că un număr mare de administratori de arii protejate și nu numai, au ales să se alăture inițiativei. Ne-am dorit să transmitem experiența noastră de la Brașov, acumulată în 3 ani de organizare, pentru că este extrem de important să fim mai aproape de publicul larg care ne poate sprijini în activitățile de protecție a naturii. În 2018 avem 27 de organizații partenere care vor organiza activități extrem de interesante: 14 excursii ghidate în ariile protejate, 15 ateliere de educație ecologică, 2 concursuri de biciclete, 2 activități de marcare a traseelor din ariile protejate, 2 concursuri pentru elevi, 2 dezbateri, 1 Pub-Quiz cu întrebări din domeniul ariilor protejate, 3 proiecții de filme etc. Invităm publicul să participe la aceste activități și să consulte saptamananaturii.ro pentru a cunoaște calendarul evenimentului” a declarat Roxana Iordăchescu, managerul proiectului.

“Anul acesta vom aduce în fața publicului larg oameni care fac performanță și activează cu convingere și profesionalism în domeniul protecției naturii din România. Seria pilot de filme "Oameni pentru Natură" aduce în prim plan 5 experți din subdomenii diferite și reprezintă un prim pas în direcția promovării activităților din domeniul protecției naturii din România. Inițiativa își propune să contribuie la stimularea profesionalismului și leadershipului din acest domeniu. Acest material video este realizat de echipa de la NTD Film, formată din Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, realizatorii seriei de filme “România Sălbatică”, a declarat Alina Ioniță – expert protecția naturii.

Evenimentul se desfășoară în 18 județe (Mehedinti, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița,  Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin), activitățile desfășurându-se în parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale.

Bugetul proiectului este de  22.240 RON din care 19.950 reprezintă contribuția financiară din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România.

Parteneri în proiect: Administrația Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și Parcul Naţional Călimani.

Propark-Fundația pentru Arii Protejate dorește să îmbunătăţească capacitatea de management a ariilor protejate prin programe de formare și instruire și prin proiecte care să completeze resursele existente pentru menținerea valorilor naturale și culturale și realizarea de modele funcționale de dezvoltare durabilă in România.

 

Notă pentru editori:

1.      Mai multe detalii despre proiectul "Oameni pentru Natură": https://bit.ly/2svkVjo

2.      Mai multe detalii despre evenimentul "Săptămâna Ariilor Protejate": saptamananaturii.ro, pagina de facebook: https://www.facebook.com/SaptamanaAP

 

 

Pentru informaţii şi detalii:

Comunicator: Laura Istrate, laura.istrate@propark.ro, 0730/63.41.70

Manager proiect: Roxana Iordăchescu, roxana.iordachescu@propark.ro, 0724/03.36.04

 

 

 

© PROPARK 2011 - 2019
Toate drepturile rezervate.

PhotoLife.ro