Despre proiect

Ariile protejate cuprind cele mai valoroase şi sensibile forme de viaţă. În România, aproape fără excepţie, ariile protejate sunt localizate în spaţii în care prezenţa culturii umane este parte a peisajului ariei protejate. Trebuie să privim ariile protejate ca pe un patrimoniu care înmagazinează resurse greu regenerabile, care este vital pentru conservarea biodiveristăţii şi în egală măsură important pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

Vezi detalii

Arii protejate
Background Image

Parcul Natural Comana

Este cotat ca unul dintre cele 2000 de astfel de locuri existente în întreaga lume. Parcul include zone forestiere, acvatice și mlăștinoase, pășuni și terenuri neproductive, terenuri sărăturate și terenuri agricole, dar și localități rurale.

Detalii
Background Image

Parcul Natural Vânători Neamţ

Zona parcului este una omogenă, caracterizată printr-o biodiversitate remarcabilă, recunoscută prin declararea sa ca sit Natura 2000, dar și prin trăsături culturale și spirituale de excepție: existența unui număr remarcabil de mănăstiri și schituri, prezența Cetătii Neamțului, a muzeelor și caselor memoriale

Detalii
Background Image

Situl Natura 2000 Zarandul de Est

Situl Natura 2000 Zarandul de Est este situat în sudul Munților Apuseni, la granița dintre județele Arad și Hunedoara. Diversitatea reliefului este dată de văile abrupte și dealurile cu pante line ale Munților Zarandului dar și de lunca largă a râului Mureș.

Detalii
Background Image

Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului

Aici puteți zări până la 145 de specii de fluturi de zi, planta carnivoră Roua cerului, ce o găsiți în Mlaștina de la Peșteana, fânețe cu narcise, zimbri în rezervația din pădurea Slivuț, salamandre frumos colorate, dar și urși, lupi și râși mai rar văzuți de oameni.

Detalii
Background Image

Situl Natura 2000 Soveja

Aria naturală Soveja este situată în inima Carpaților de Curbură, în Munții Vrancei și se remarcă printr-un grad ridicat de împădurire (98,5%).

Detalii
image

Târgul
Natură și Tradiții

Vom crea un eveniment interactiv, în care publicul larg va putea interacționa și va putea descoperi informații despre cele 5 destinații.
Agenda evenimentului va fi compusă din urmatoarelor activități:

  • Standuri de promovare
  • Promovarea și vânzarea de produse tradiționale
  • Ateliere de prezentare pentru 15 meșteșuguri traditionale
  • Expozitie fotografică Vlad Dumitrescu
  • Tombola de premii pentru publicul larg
  • Prezentarea de filme documentare
Vezi detalii