”Think out of the box” – Tendinţe în conservarea naturii

Sesiunea plenară, din prima zi a Galei, luni, 4 decembrie, ora 14:00, va pregăti grupurile de lucru din primele 2 zile. Prezentările vă vor informa despre ceea ce dorim să facem împreună la această conferință și vor stimula, sperăm, o gândire constructivă pentru sesiunile de lucru ce vor urma.

Și pentru că ne dorim ca prezentările din această sesiune să încurajeze gândirea inovativă și să aducă idei noi, tema plenarei va fi ”Think out of the box” – Tendinţe în conservarea naturii.

Au acceptat invitația noastră de a fi speakeri pentru această sesiune :

IOAN MIHAI POP

membru al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice

 

Mihai este responsabil în cadrul proiectelor de coordonarea activităților privind conflictele om-urs și realizarea ghidului pentru monitorizarea populației de urs brun. Având o experiență de zece ani în conservarea carnivorelor mari și a habitatelor forestiere, este implicat activ și în alte proiecte ce vizează conservarea carnivorelor mari. Este membru în Grupul Național de Lucru pentru Conservarea Carnivorelor Mari, membru al International Association for Bear Research and Management (IBA) și al Bear Specialist Group (IUCN).

 

 

ADRIAN HĂGĂTIȘ

membru fondator al Societății Române de Sălbăticie

 

 

Adrian are o experiență de opt ani de muncă ȋn conservare în cadrul organizației WWF România, fiind implicat în diverse proiecte legate de conservarea zonelor naturale sălbatice, promovarea conceptului de zone de sălbăticie în România, managementul non-intervenție în arii protejate, reintroduceri de specii și reconstrucție ecologică. A colaborat de asemenea cu Fundația ProPark în elaborarea unui ghid de planificare strategică a managementului resurselor naturale, dar și în realizarea de cursuri de formare profesională a specialiștilor în arii protejate.

 

 

DOMINIQUE LEVEQUE

Primarul localității AŸ

 

 

Dominique a studiat istoria la Facultatea de Litere din Reims, Franța. După absolvirea studiilor a lucrat în cadrul primăriei d’Epernay, a colaborat și 2 parlamentari francezi iar în 1989 a fost ales primar al localității Aÿ, fiind reales succesiv de 4 ori. Este implicat în acti vitatea Parcului Natural Regional MONTAGNE DE REIMS și membrul în consiliul de administrație al Federației EUROPARC (secția franceză).

 

 

CHRISTOPH PROMBERGER

Foundation Conservation Carpathia

 

 

Christoph Promberger a studiat silvicultura și biologia și este managerul Fundației Foundation Conservation Carpathia din Romania. A activat atât în domeniul conservării, specialitatea carnivore mari, precum și în domeniul ariilor protejate în peste 10 țări.

 

 

ADRIAN PĂTRULESCU

 

 

 

Adrian a lucrat 8 ani în cadrul Administrației Parcului Național Piatra Craiului și de 6 ani la Zenithmaps, în sectorul privat, în strânsă colaborare cu administratorii și custozii de arii naturale protejate. Are experiență în GIS, baze de date pentru biodiversitate, realizare de hărți turistice. Este pasionat de drumeții, MTB, fotografie sportivă.