Câștigătorii Galei din 2017

Știm că sunteți curioși…

Așadar, puteți găsi lista câștigătorilor ediției a III-a a Galei Ariilor Protejate

— >>> aici.

 

Le mulțumim pentru participare și îi felicităm pe toți concurenții!

 

Iar pentru galeria foto, mergeți la secțiunea corespunzătoare

— >>> aici.

 

La mulți ani, români iubitori ai ariilor protejate !

Și pentru că mulți ne-ați întrebat cu ce să ne ajutați, auzind despre noi, echipa ProPark, faptul că suntem zilele acestea pe metereze pentru definitivarea atelierelor de lucru, a momentelor speciale, a premiilor pentru Gală, noi vă răspundem. Vă rugăm frumos, ajutați-ne așa :

  • fiți punctuali la Gală și implicați-vă activ în fiecare sesiune
  • fiți pregătiți pentru discuții constructive despre Strategia AP, pe baza draftului de strategie pe care deja l-ați primit pe mail și pe care îl găsiți și pe pagina evenimentului
  • fiți entuziaști și optimiști, așa cum vă stă cel mai bine
  • și apropos de ”vă stă cel mai bine”, vă îndemnăm să vă pregătiți hainele de sărbătoare (dacă aveți port popular cu atât mai bine), dar și echipamentul de teren pentru excursii!

Iar pentru toate acestea, noi, echipa ProPark, vă mulțumim.

Și vă dorim La mulți ani, români !

 

Cine ne sprijină financiar la Gală în 2017 ?

Ne bucurăm în organizarea acestei ediții de sprijinul financiar al JF FURNIR și al FUNDAȚIEI CONSERVATION CARPATHIA.

 

J.F. Furnir,  companie aparținând Grupului Frischeis Austria

 

Inaugurată în anul 2007, un actor important în producția de cherestea și furnir estetic, este dotată în fiecare zonă de producție cu instalații tehnice ultramoderne. Din recent inaugurata Cameră de Termotratare, prin utilizarea celor mai moderne metode, rezultă elemente din specii diferite, modificate termic, ce se transferă direct în producția de Lemn Profilat și Lemn pentru Terase.

http://www.jffurnir.com/ro

 

 

 

FUNDAȚIA CONSERVATION CARPATHIA (FCC)

 

a fost fondată în 2009, de către 12 filantropi și conservaționiști cu scopul de a opri tăierile ilegale de pădure, precum și pentru a conserva o suprafață mare a pădurilor din Carpați, sub forma unei zone complet protejate, pentru generațiile viitoare. Acest lucru se face prin cumpărarea terenurilor și cesionarea drepturilor de vânătoare, pentru protecția completă a tuturor elementelor naturale, din bani privați și publici. Intenția este că, în cele din
urmă, proprietatea terenurilor noastre să se întoarcă în domeniul public, în regim de protecție permanență sub forma unui parc național.

https://www.carpathia.org

 

 

 

FUNDAȚIA TEMPERATIO

 

 

Temperatio provine din limba latină și înseamnă „măsura potrivită”. Numele reflectă ideea fundamentală a Fundației și anume aceea că o lume sănătoasă poate fi numai un rezultat al echilibrului tuturor lucrurilor. Aceasta implica și realizarea faptului că atunci când măsura nu este respectată chiar și ceea ce este bun se poate transforma în ceva rău.

De aceea toate aplicațiile submise către Temperatio trebuiesc foarte bine cântărite.

http://temperatio.ch

 

 

 

 

Dintre sponsoriii Gala Ariilor Protejate, îi amintim și pe ZIPER SPORT și ASOCIAȚIA RANGERILOR DIN ROMÂNIA.

 

ZIPER SPORT
Reprezentanții unora dintre cele mai renumite branduri de materiale și echipamente pentru sporturile de iarnă, aparate, utilaje, dispozitive și mașini ce asigură buna desfășurare a activităților specifice sporturilor de iarnă dar oferim și consultanță turistico–sportivă.
http://www.zipersport.ro

 

ASOCIAȚIA RANGERILOR DIN ROMÂNIA
Organizația care îi reuneste pe cei implicați în protecția și conservarea patrimoniului natural al României. Dupa ce a colaborat la elaborarea legii ariilor protejate în toate versiunile ei, dupa ce a contribuit activ la recunoașterea și oficializarea profesiei de ranger, A.R.R. este în prezent dedicată în principal dezvoltării resurselor umane calificate și competente în administrarea ariilor protejate. Promovarea ariilor protejate prin imagine este cea de-a doua direcție importantă urmată de organizație.
http://www.ranger.ro/

Am prelungit termenul pentru înscrierea la Gală !

Înscrierea proiectelor în cadrul competiției ”Gala Ariilor Protejate din România 2017” se prelungește cu încă 2 zile

Pentru că ne bucurăm să aflăm că mai sunt echipe de specialiști din arii protejate care mai vor să se înscrie la competițiile din cadrul Galei Ariilor Protejate 2017, prelungim termenul de înscriere a proiectelor până în data de 22 noiembrie 2017.

Dacă doriți să vă înscrieți acum, accesați pagina cu descrierea și formularul de înscriere aici.

Succes!

Fotografia postată de Propark-Fundatia pentru Arii Protejate.

 

Competiția ”Dezvoltare Ecoturism”

Ne place natura, ne dorim să avem experiențe în aer liber și ne dorim ca „pasul nostru” în acele zone minunate să nu lase urme vizibile. Ecoturismul nu este un concept la modă, ci un parteneriat pentru conservarea naturii și dezvoltarea turismului. Avem administrații de arii protejate care au înțeles acest lucru?
Hai să le vedem și să le apreciem! E musai ca cele mai bune proiecte ale acestor administrații să se înscrie pentru câștigarea secțiunii ” până în data de 20 noiembrie :

—- >>> http://bit.ly/ecoturism_GAP2017

 

Dacă, în schimb, tu nu lucrezi în astfel de administrații, dar lucrezi totuși în instituții și organizații relevante pentru ariile protejate, îți sugerăm ca – în timp ce le aduci aminte lor să se înscrie în competiție – să te înscrii rapid la Gala Ariilor Protejate 2017, pentru a fi prezent în Poiana Brașov și pentru a-i aplauda, tot până în 20 noiembrie :

— >>> http://bit.ly/înscriere_GAP2017

 

Save the date !

Te invităm la Gala Ariilor Protejate din România, în perioada 4-6 decembrie 2017, la Ana Hotels Sportul, în Poiana Brașov.

Save the date ! 

Anul acesta introducem în eveniment 2 competiții noi (Rangerul ”Jos Pălăria” și ”Ca la noi la nimenea”). Dar îți vom pregăti și o sesiune surpriză în sala plenară, în a doua zi a Galei.